Eltisi Kindergarten Summer School 2016

Leto je vreme za sladoled, igru, plaže i - zašto da ne - i časove engleskog!
Oduvek nas je intrigirala nepresušna energija najmlađih da se njihovi dani ne završavaju nikada i da sa novim impulsima energije kreću u svaku svoju nvu avanturu.

A kad si odmoran i sit, i uz to imaš 4 ili 5 godina (i možda još po koji mesec), sve je avantura: od žitarica i mleka za doručak, preko sitnih laži da je tvoj brat Danilo ubacio muvu u ceđeni sok od narandže (a ti si, i svi znaju da si ti), pa do časova engleskog u sred leta!

Priprema letnje škole među zeleno - narandžastim zidovima ELTISI škole, na Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu, najlepšem gradu na Dunavu, počinje šareno: papiri, kolaž, plastelin, bojice, flomasteri, lepak, tepisi, jastuci, muzika...

Onda dođu i glavobolje - decu različitog uzrasta i delom različitih jezičkih sposobnosti smestiti među te zeleno - narandžaste zidove (koji su za njih vrlo često neki portali u druge, treće i pete dimenzije) i osmisliti program. Taj program treba da bude:
1. Zabavan i šarolik
2. Sveobuhvatan
3. Izazovan
4. Ne previše izazovan!
5. Izvodljiv (energetski, finansijski, tehnički, ....)

Kada se spoje timska volja i umeće  ovih zeleno - narandžastih zidova, program biva osmišljen i pripremljen.
Osmesi i vesele oči željne svega stižu u našu školu.

Leto je, vruće je, svi drugari su napolju, mi smo unutra i teacher priča nešto o nekom broccoli-u.

O, vidi nešto zeleno!

Eto i prvog, nespretnog, i svakako (u ovom stadijumu današnjeg časa) neočekivanog: Teacher, what's this.

Aha, dokopali smo se plastelina! :)

Letnji program za najmlađe dolazi u pravo vreme, jer bi inače sedeli kod kuće i neartikulisano vikali nešto o slatkišima ili gledali omiljene kanale (to je jedino što oni znaju, je li). :)
Sastoji se iz nekoliko "blokova" nastave od sat i 40 minuta, uokviru čega stignemo do:

  •    "teorijskog" dela, odnosno prezentovanja novih reči i fraza
  •     recikliranja već naučenog
  •     rada u paru
  •     rada u grupi
  •     individualnog izražavanja
  •     puno, puno igre (all senses included)!
Radi se u neformalnijoj atmosferi nego tokom godine, katedri, stolova i stolica nema. Uz gore nabrojane stavke, a šta ubrajamo u "igru", deo svakok bloka nastave jeste radionica na temu kojom se bavimo. Tu naši zeleno - narandžasti zidovi prestaju da budu beton, malter i boje i preuzimaju uloge portala do nekih šarenijih mesta nego što naš Novi Sad ume da bude. Od verbalnih aktivnosti (glume, pesmica ili kratkih rima), preko modeliranja pravog voća i povrća od raznih materijala (Healthy food je tema našeg leta 2016), do izložbi pravih umetničkih dela na kojima bi nam i Pikaso pozavideo - sve nam to ide kao od šale!

U nadi da tokom naših letnjih programa za najmlađe bude velika gužva među našim zidovima i da pritom rastemo i radimo na jezičkim veštinama i kreativnosti zajedno, 
do sledećeg leta vas pozdravlja

Vaš
ELTISI

















Коментари

Популарни постови